Hæklet sangkuffert

I julen 2018 gav jeg disse to sangkuffeter til min nevø og niece. Jeg synes det er et fantastisk koncept, hvor børn kan kommunikere med de hæklede konkreter. Sige hvilken sang de vil høre og kigge på den og agere med den imens, der synges om den. Det er legetøj der både stimulerer det taktile, visuelle, auditive og det musiske. Hvis man ydermere tilføjer fagter til sangene får man også det kropskinæstetiske med i fællesskabet.

Jeg lavede figurer til sange, som jeg ved de kan lide og som mine søstre og jeg også sang da vi var små. Nogle af figurerne repræsenterer flere sange og har derfor fået op til tre sangkort.

På sangkortene har jeg tilføjet et billede af den faktiske hæklede figur, et billede af hvad sangen handler om samt teksten til forældrene. I næste sangkuffert vil jeg også tilføje fakter på bagsiden til sangene.

Herunder vil jeg skrive de hækleopskrifter jeg lavede undervejs samt links til de opskrifter der allerede var at finde i den rette størrelse. Derudover lægger jeg selvfølgelig også sangkortene ind. Så kan man jo bruge dem som base til sin egen kuffert og lave om på det man vil.

Jeg håber der med tiden kan blive tilføjet figurer i kufferterne, så sangudvalget bliver udvidet.

Garnet er forskellige rester bomuld, jeg havde liggende. Mange fra Søstrene Grene, hvor også selvekufferterne, veloursnorene og de små tøjklemmer er fra.Hjulene på bussen

Bussen er fra Rikke Lyngholms opskrift, som du finder her

Pjerrot sagde til månen

Det var virkelig svært at finde en opskrift på en lille måne. Så jeg lavede denne her.

1. Omg.: 21 lm,

2. Omg.: 2 fm, 5x2 stgm i samme, 4 stgm, 5x2 stm i samme, 3 fm, 1 km

3. Omg.: 1 lm, spring km over, 1 km, 6 fm, 4 stgm, 5x2 stgm i samme, 4 stgm, 6 fm, 2 km, efterlad sidste maske. Luk af og hæft ender.

Lav to og hækl dem sammen vrang mod vrang med fastmasker hele vejen rundt - evt i ny farve. Fyld lidt pudevat i inden den er helt hæklet sammen.

Sy evt øjne og lign. på til sidst.

En elefant kom macherende - Elefantens vuggevise - Mon du bemærket har

Denne elefant lavede jeg ud fra biens opskrift (Se nedenfor). Jeg synes bien havde en perfekt størrelse til en lille børnehånd og så har den rasleæg i maven. Så jeg lavede kroppen i grå og gav den ører og snabel.

Ører:

1. omg.: 6 fm i magisk ring

2. omg.: 2 fm i hver

3. omg.: 1 fm og 2 i næste

4. omg.: 2 fm og 2 i næste

5. omg.: 3 fm og 2 i næste (der er nu 30 masker rundt)

Snabel: 10 lm. Herefter 1 fm i hver maske i så mange omgange man vil have længden i. Hækl 2 masker sammen i næstsidste omgang. Hækl 2 masker sammen i alle masker i sidste omgang til der er 4 tilbage.

Se min kjole

Alle de mange kjoler til to kufferter tog sin tid og er den eneste sang, der har flere konkreter. Men de er så søde og er gode til at øve farverne med. Her er de hængt op i små klemmer på en tørresnor. I papkufferten er der lavet et lille hul med en syl i hver ende af låget, hvor snoren kan komme igennem og hæftes med en god knude.

Kjolerne er hæklet ud fra en opskrift på en minidåbskjole fra Pysenpigen. Jeg kortede den af efter omg. 7 og gav den en muslingekant (fm, spring 2 masker over, 5 stgm i samme, fm). Find opskriften på dåbskjolen her.

Sur Sur Sur - lille bi omkring

Dene her skønne bi var rigtig sjov at lave. Den har rasleæg i maven, sikkerhedsæjne, der er umulige at bide af og søde vinger. Opskriften er fra Rock & Roll Housfrau og du kan finde opskriften her.

Mariehønen Evigglad

Den søde mariehøne har jeg lavet ud fra opskriften fra Hæklefeens barnebognskæde - bare uden ben. Du finder opskriften her.

Lille Peter Edderkop

Edderkopperne hæklede jeg ud fra Lutter Idyls opskrift - bare med en nål mindre. Altså str. 2.

Opskriften finder du her.

Se den lille kattekilling - Min kat den danser tango - Der sad to katte på et bord

Katten her er hæklet fra hovedtoppen til kropsbunden. Man tager ud i hver omgang til man er nået midten af kuglen og herefter tager man ind. Jeg har desværre ikke fået skrevet ned undervejs med kroppen, men for at den ikke skulle blive kuglerund som en snemand tog jeg ud i hver anden det første stykke. Til sidst er der broderet knurhår og ansigt.

Ørerne er to cirkler, der er foldet på midten til halve og herefter foldet igen til kvarte cirkler, som så er syet på katten.


Synes godt om

Related posts